Opbevaring af tørfoder – korrekt opbevaring af Royal Canin Tørfoder

Tørfoder til hundeDet er ofte ikke nemt, at vælge det rigtige foder til din hund, da enhver hundeejer kun ønsker at servere det bedste for sin skat. Derfor benytter mange hundeejere Royal Canin Tørfoder, der enten kan benyttes som fuldfoder eller i kombination med dåsefoder, eller endda som kosttilskud, på grund af det store indhold af vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer. Korrekt opbevaring af foderet er essentielt, så tørfoderet ikke bliver dårligt og fortsat møder din hunds behov. Vi vil fortælle dig hvordan du optimalt opbevarer tørfoderet og hvad du skal gøre for at gøre dette.

Læg mærke til tørfoderets holdbarhed

Selv tørfoder har en udløbsdato og bør ikke anvendes efter denne. Efter udløbsdatoen, kan fabrikanten ikke garantere for foderets friskhed og sundhedstilstand for hunden længere.

Royal caninDerfor er det nødvendigt at de informerer dig selv om de anvendte konserveringsmidler i foderet. Naturlige konserveringsmidler som det vigtige E vitamin nedbrydes hurtigere, end kunstige stoffer som BHT og BHA. På grund af dette, har naturligt tørfoder en kortere holdbarhed. Tørfoder udløber hurtigere end dåsefoder, typisk efter et år. Dette bør være tilstrækkeligt, da det anvendes dagligt. Efter udløbsdatoen bør du bortskaffe foderet, da du naturligvis har ansvaret for din hund og du bør derfor ikke spare når det gælder dens foder. Da foderet ikke opbevares i en pose, kan det være nyttigt at skrive udløbsdatoen ned på et stykke papir og sætte den fast dér, hvor du opbevarer foderet.

Optimal opbevaring af Royal Canin Tørfoder

Mange faktorer spiller en meget vigtig rolle, når man skal opbevare tørfoder korrekt. Ikke kun beholderen, men også miljøet er vigtigt. Vi vil vende tilbage til dette punkt senere.

Opbevaringsmetode

Opbevaring af Royal Canin foder skal ikke undervurderes, så foderet stadig vil være smagfuld og sprødt og ikke mister dets vitaminer og næringsstoffer. Da tørfoderet normalt købes i mængder, vil der være til mere end ét måltid. For at opbevare det mest effektivt, bør det tages direkte ud af dets pose og fyldes i en ordentlig beholder. Dette gælder også moderne genlukkelige poser, da selv ikke disse, i de fleste tilfælde, ikke beskytter foderet korrekt. Det er også vigtigt at opbevare foderet lufttæt, og, hvis muligt, i en lystæt foderbeholder. Det er vigtigt at beholderen lukkes hermetisk, så ingen insekter eller gnavere kan tilgå foderet. Insekter ville lægge æg i foderet, hvilket hunde ville indtage og som derved er en sikker måde at få orm på.

  Vigtige punkter, når man køber en foderbeholder:

  •     Beholderen bør være stor nok
  •     Beholderen skal kunne lukkes hermetisk
  •     Beholderen skal være lystæt
  •     Beholderen skal være vandtæt, så der ikke kan trænge fugt ind
  •     Beholderen skal være varmeresistent

  Det rigtige miljø for opbevaring af foder

  Udover den rigtige beholder, skal der også være det rigtige miljø for opbevaring af foderet. Ideelt, skal det være køligt, med temperaturer mellem 11 og 30 grader Celsius, dæmpet og fri for for meget fugtighed. Alle disse faktorer påvirker foderet på en negativ måde og ændrer ikke blot dets smag, men også dets tekstur. Ydermere, kan vitaminer og næringsstoffer blive ødelagt helt, så din hunds behov ikke længere mødes, hvilket til gengæld påvirker din bedste vens helbred.

  Vigtige punkter, når man vælger opbevaringsmiljø

  •     Temperaturer mellem 11 og 30 grader Celsius
  •     dæmpet
  •     ingen fugt eller mug

  Hvordan påvirker eksterne faktorer tørfoder?

  Royal Canin tørfoderDu bør altid vælge høj kvalitet og næringsrigt foder, så din hund forbliver i form og sund. Opbevaring er særlig vigtigt, så foderet ikke blot bliver ved med at smage godt, men også bibeholder dets vigtige mineraler, vitaminer og andre næringsstoffer. Eksterne faktorer kan skade foderet, selv i korte tidsrum. Fugtighed muliggør vækst af mug og fjerner tørfoderets sprøde tekstur. Derfor er det vigtigt, ikke at opbevare foderet i fugtige rum som kælderen eller vaskerum. Der bør foretrækkes tørre rum og opbevaringsbeholderen bør være vandtæt, f.eks. ingen beholdere lavet af træ eller tøj.

  Ilt og temperaturer over 30 grader Celsius, kan ødelægge vitaminer eller næringsstoffer. Ydermere, kan disse faktorer forsage iltning, der hurtigt kan blive farligt for din skat, idet det forårsager madforgiftning. Af denne grund, bør foderet opbevares så køligt og lufttæt som muligt. Temperaturer bør ikke være for lave, dog ideelt over 10 grader Celsius. Kølige temperaturer vil ikke ødelægge næringsstofferne eller vitaminerne, det påvirker dig foderets smag.

   Oversigt over eksterne faktorer på tørfoderet:

   Ekstern faktor Effekt
   Fugtighed ●     vækst af mug●     ændrer foderets tekstur

   ●     foderet er ikke længere sprødt

   Temperaturer over 30 grader Celsius ●     ødelægger vitaminer

   ●     ødelægger næringsstoffer

   ●     kan forsage iltning

   ●     kan forsage madforgiftning

   Ilt ●     ændrer foderets tekstur

   ●     ødelægger vitaminer

   ●     ødelægger næringsstoffer

   Lys ●     ødelægger vitaminer

   ●     ødelægger næringsstoffer

   Temperaturer under 10 grader Celsius ●     ændrer foderets tekstur

   ●     ændrer smag

   Fotos:
   © Javier Brosch – shutterstock.com
   © Jaromir Chalabala – shutterstock.com
   © Sbolotova – shutterstock.com